Zdrava domača češnjeva marmelada

Poletje obožujemo. Zaradi morja in sonca, zaradi vročine (priznam, nanjo sem nora), brezskrbnih dni in zaradi tistega blaznega občutka po svobodi. In tukaj je še en razlog, zakaj ga vsi obožujemo: zaradi DOMAČIH sadežev. Ja, češnje, borovnice, maline, jagode … V tem času naš hladilnik kar prekipeva od domačih dobrot.
In ker vseh sadežev pač ne moremo pojesti, je nastala ta božanska češnjeva marmelada, ki jo že mažemo na palačinke. Zato dvomim, da jo bo kaj ostalo za zimo. Nam je še posebej všeč za to, ker ne vsebuje želirnega sladkorja.

Češnjeva marmelada
Potrebujete:
2 kilograma češenj
3 limone
600 g sladkorja
3 žlice vaniljeve esence
5 velikih žlic bio Chia semen

Priprava:
Češnje razkoščičite in jih razporedite po pladnju. Nato jih pokapajte s sokom treh limon, postavite v hladilnik in jih čez noč pustite. Naslednji dan češnje odcedite, sok češenj in limon, ki ste ga dobili čez noč, pa dajte v posebno kozico. Sok zmešajte skupaj s sladkorjem in na zmernem ognju mešajte toliko časa, da se sladkor povsem stopi. Vmes češnje zmiksajte s paličnim mešalnikom. Zmečkane češnje dodajte v mešanico soka in limon ter mešajte do vretja. Ko zavre, zmanjšajte ogenj in na zmernem ognju kuhajte še štiri minute. Dodajte še vaniljevo esenco. Ko je kuhanje končano, odstavite z ognja in vmešajte pet velikih žlic bio Chia semen ter takoj preložite v kozarčke.
Kozarčke ovijte v brisačo in pustite čez noč.

Mljask!

PS: Ti kozarčki za vlaganje so me čisto navdušili. Kupila sem jih v Mömaxu. 😉

 

Napisal/a
More from Katarina

Pravljične sobice, v katere se otroci zaljubijo

Ko smo bili majhni, smo vedno sanjali o tem, kaj bomo, ko...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja