Top recept: Cake Pops ali Tortice na palčki

Preden so naše tortice na palčki oziroma t. i. Cake Pops zares uspele, sem jih dvakrat naredila neuspešno. Prvič zato, ker nisem dovolj časa čakala, da se strdijo, drugič pa zato, ker je postopek zares dolgotrajen in sem jih delala prehitro.

Zato sem se odločila, da tokrat objavim preizkušeni recept, ki VEDNO uspe. Seveda skupaj z vmesnimi koraki, na katere se največkrat pozabi. Pri izdelovanju Cake Popsov je namreč ključnega pomena to, da si vzamete čas in se vam ne mudi.

Jaz sem jih delala z dvema otrokoma. Eden od njiju je plezal po mojih nogah, starejša punčka pa je zraven aktivno sodelovala. Pri njej je bilo najboljše spraševanje vsakih deset sekund: “Mami, a lahko poližem?”

Skratka, tole je TOP RECEPT za naše Cake Popse

Za polnilo potrebujemo:
– 4 jajca
– 200 g moke
– 160 g sladkorja
– 0,8 dl olja
– 0,8 dl vode
– 10 g pecilnega praška
– 240 g mascarponeja
– 3 žlice Nutelle
– 2 žlici vanilijevega ekstrakta

Za obliv in okrasitev:
– 160g temne čokolade ali kuverture
– 160g bele čokolade ali kuverture
– sladkorne perlice dr. Oetker, kokosovo moko in ostale dodatke za okraševanje
– paličice za Cake Popse, dolžine cca 12 cm

Iz recepta nastane približno 50 Cake Popsov.

Postopek:
Najprej v posodi naredimo sneg iz štirih beljakov, ki mu dodamo ščepec soli. V drugi posodi penasto vmešamo jajca in sladkor, nato pa masi dodamo vodo in olje. Spet premešamo. Nato dodamo še moko s pecilnim praškom in spet premešamo. Čisto na koncu dodamo še sneg in na rahlo premešamo. Maso položimo v pekač, ki je obložen s peki papirjem in pečemo na 180 stopinjah Celzijah približno 35-40 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.


Biskvitu primešamo mascarpone, nutello in vanilijev ekstrakt. Še enkrat vse popolnoma premešamo.
Nato maso lahko prepolovite. Tista polovica, ki bo namenjena otrokom, naj bo brez alkohola, drugi polovici pa lahko primešate tri žlice ruma. 

Če želite, da Cake Popsi uspejo in ostanejo na svojem mestu (torej na paličici), se je dela treba lotiti takole: 
Iz mase naredimo kroglice. Kako velike bodo, je odvisno od želja, nikakor pa ne večje od treh centimetrov premera.
Vse kroglice polagamo na pekač in jih po tem, ko so narejene, postavimo vsaj za eno uro v hladilnik.


Medtem stopimo čokolado ali kuverturo na vodni kopeli. Počakamo, da se malenkost shladi. V stopljeno čokolado pomočimo palčke (približno 1cm), in jih zapičimo v kroglice.
Vse skupaj spet damo v hladilnik in počakamo kakšne pol ure (lahko tudi dlje).


Vmes pripravimo steklene skodelice in material za okraševanje (v eno skodelico kokosovo moko, v drugo perlice, v tretjo mrvice …).
V stopljeno čokolado, ki je rahlo ohlajena, nato pomakamo kroglice na palčki. Vsako pomočimo v čokolado, nato pa jo toliko časa vrtimo med prsti, da se čokolada začne počasi strjevati. Vmes lahko s paličico potolčemo ob rob posode, da odvečna čokolada odteče. 

Tukaj je prišlo na vrsto vprašanje vsakih 10 sekund: “A lahko poližem?” In čez tri sekunde: “A sedaj že lahko?”

Ko se čokolada že malo strdi, lahko Cake Pops posujemo s kokosovo moko in sladkornimi perlicami. Lahko se tudi malo igramo in jih okrasimo s čokolado druge barve.
Ko je Cake Pops okrašen, ga lahko zapičimo v stiropor in takoj damo še enkrat v hladilnik (da se čim hitreje strdi). Jaz sem jih dajala kar v skodelice za belo kavo (po tri naenkrat in potem hitro v hladilnik).

Pa veliko užitkov v ustvarjanju 🙂 Se mi zdi, da je to v prvi vrsti sladica za otroke in prav oni pri tem procesu najbolj uživajo.

 

Napisal/a
More from Katarina

To je 9 skupnih lastnosti MAMIBLOGERK!

Po največjem naključju z veliko zahvalo Anji Oman, ki je avtorica strani...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja