Tole je noro enostavna pica!

Najboljša je klasična.

Ne, to ni eden tistih spektakularnih člankov, na katerega se splača klikniti zaradi naslova – tole je enostaven recept (in mini skrivnost) za najboljšo homemade pico. Brez dodatnega kompliciranja, odkrivanja tople vode (slednjo se resnično potrebuje pri pripravi testa) in zapletenih razmerij. Vse je samo stvar feelinga in okusa. In rezultat? Pomazan krožnik, zagotovo.

Kaj potrebujete? 

Za testo: 

  • 200ml mlačne vode
  • eno čajno žličko sladkorja
  • 2 čajne žličke soli (lahko tudi več oziroma po okusu; mi testa nikoli ne solimo preveč)
  • 300g moke (00, Semola ali navadna, tip 500 za začetek)
  • dodatnih 50g moke, ki jih dodajate med pripravo (mesenjem) testa
  • en mali suhi kvas
  • 1 jušno žlico kakovostnega olivnega olja

Testo mesite in mu počasi dodajate moko (preostalih 50g). Bistvo je, da ko ga postavite na ravno površino, se mora takoj malo ‘razlesti’. Morate imeti občutek lave pod prsti. Takrat bo ravno dovolj mehko in dovolj dobro, da bo na koncu rezultat odličen.

Bistvo testa je, da se v posodi lepo razleze in da ni preveč lepljivo.

Ko ste dosegli to, ga dajte na toplo, da vzhaja. Vmes pripravite nasekljane pelate. Če vam je lažje, lahko uporabite konzervirane. Pelatom dodajte sol in origano. To je dobro pripraviti takoj za tem, ko ste testo dali na vzhajanje, zato, da se začimbe dobro razpustijo.

Ko je testo narejeno, ga je treba obložiti s pelati, origanom in – dodatki po okusu.

Eno uro po vzhajanju, testo razvaljate in ga obložite s pelati in nadevate pico po željah. Na prvo smo dali pečen pršut in sirček, na drugo pa lososa in kislo smetano. Peka je bila v ventilacijski pečici točno 12 minut na 180 stopinjah. Zadnji dve minuti je čas za gril.

Tole smo obložili z lososom in kislo smetano.

Mljask, ane? 🙂

Napisal/a
More from Katarina

DIY: Najboljše domače lučke tega poletja

Na morju nam pogosto zmanjka rekvizitov, s katerimi bi lahko ustvarjali kulinarične...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja