Tole je naša prava zimska pravljica

Zimska idila nas je naravnost očarala.

Na letošnjo zimsko sezono smo se začeli pripravljati nekje v avgustu, ko je Nikki prvič sama privlekla smuči na dvorišče. Ljubezen do snega je dobila po dedku in ko je s smučmi drsala po asfaltu, je bilo jasno, da sneg že nestrpno pričakujemo.

V vlogi jelenčka Rudolfa večkrat na dan:)

Kam, kako, zakaj?
Ker imamo radi vse letne čase, je bilo jasno, da bodo naše zimske počitnice skrbno načrtovane. Toda ko imaš v svojem načrtu še dve pomembni alineji, ki jih moraš upoštevati, hitro postane jasno, da je spisek krajev, kamor lahko greš za več dni, rahlo omejen.
Prva alineja je stara dve leti in pol, druga pa eno leto. Kam torej na pot z dvema malima nadobudnežema?

Tudi, ko sneži, je naravnost pravljično.

Pri vsem skupaj moraš upoštevati sledeče:
– Destinacija ne sme biti oddaljena več kot tri ure. Torej Francija in večji del Avstrije odpadejo.
– Fino je, če je nastanitev na smučišču. Sovražim opise hotelov in apartmajev, kjer je navedeno, da je nastanitev oddaljena približno 500m. Za teh petsto metrov se na koncu izkaže, da je približno dober kilometer do smučišča, se pravi, točno toliko, da moraš imeti avto, s katerim se z dvema otrokoma prevažaš iz točke A do točke B. Ker je sicer pot do tja predolga in nekdo postane utrujen že po prehojenih desetih krakih.
– Apartma je super, ker nudi veliko prostora. Še bolje je, če gre za hotel, ki ima na voljo vsaj polpenzion, ker je treba upoštevati, da je tudi mama na počitnicah (in ne bi ravno kuhala). Pa da je nekje zraven kakšna trgovina, kjer si lahko privoščimo kakšno mini malico. Otroci so pač lačni non stop.
– Hotelska soba, ki mora biti veliiiiiika. Ali še bolje: da ima dve sobi, torej suita. Da lahko malčka spita ločeno in lahko mami v miru pogleda kakšno serijo ali film.
– Bazen v neposredni bližini. Za vsak slučaj, če bi bilo vreme zares slabo. Savne za mamo so že čista zmaga.
– Sprehodi. Obožujemo zimske idile in sprehod skozi stara mestna jedra. Po možnosti s sanmi, ker sneg pač spada zraven.
– Zaželeno animacije za otroke. Da dan hitreje mine in je še bolj zanimivo.
– Smučarske proge: za otroke je ena mini vlečnica oziroma trak, za odrasle pa ravno toliko, da se lahko nasmuča en od naju.

Ramada Hotel & Suites je za nekaj dni postala naš drugi dom:)

In kam smo se odpravili?
Glede na to, da nismo bili ravno skromni glede naših zahtev, smo se po tehtnem premisleku odločili, da je destinacija, ki ustreza vsem našim pogojem hotel Ramada Hotel & Suites v Kranjski Gori, ki spada pod okrilje Hit Aplinee. In rezultat? Nad njihovo ponudbo, lokacijo in dodatnimi aktivnostmi smo bili naravnost navdušeni! Res, tako sproščene in dobre moje počitnice že dolgo niso bile.

Poslikava obraza za maškare.
Razgled, ki te pričaka na čarobno jutro:)

Počitnice v pravem pomenu besede
V hotelu smo imeli polpenzion, hrane pa toliko, da smo se lahko izmišljevali vsak dan sproti, kaj bomo jedli. Hotel je lociran skoraj na smučišču in smo imeli do tja res slabih 150m hoje, seveda po bližnjici. Sobe so zares velike, da ne govorim o luksuzu, ki smo si ga privoščili, saj sta Nikki in Nils lahko spala v ločenem prostoru.
Kopanje smo si privoščili v sosednjem hotelu Ramada Resort, kjer sem sama v večernih urah uživala tudi v savnah.

Dobili smo vse, kar smo si želeli – in še več. Na dan našega prihoda je Kranjsko Goro zasula snežna odeja, tako, da je bila idila zares nepopisna.

Zimska idila nas je naravnost očarala.

In čeprav sem mislila, da imamo res veliko zahtevnih pogojev, so v Kranjski Gori ustregli prav vsem. Mi se bomo tja zagotovo še vrnili, verjetno takoj, ko minejo zimske počitnice.

Ocena: TOP počitnice za VSO družino! Vključno s tem, da očiju ni bilo treba kuhati in je lahko mami zvečer v miru uživala v savnah.

Prvič po dolgem času sem se iz počitnic zares vrnila SPOČITA 🙂

Hvala, sanjska Kranjska, še pridemo.

Objava ni plačana in je nastala na podlagi naših pozitivnih vtisov, ki smo jih zbrali na počitnicah.

Napisal/a
More from Katarina

LCHF: Mandljevo-čokoladna torta brez moke

Pred kratkim sem praznovala svoj rojstni dan in ker mi trebušna viroza...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja