Piškoti po babičino: Orehovi rogljički

Čeprav imajo piškoti ponavadi najboljši okus v zimskih mesecih, pa si jih sem ter tja lahko privoščimo tudi pred poletjem. Tokrat so bili to orehovi rogljički, ki jih je pol zmanjkalo še isti večer, ostala polovica pa je, začuda, počakala na obiske. Recept je klasičen, tak, ‘old school’, brez nadomestkov in brez bio-eko-vegi sestavin. Rogljički so mega, a vseeno z njimi ne gre pretiravati:) Včasih preprosto pašejo.

Sestavine: 
– 420 g moke
– ½ pecilnega praška
– 2 ščepca soli
– 120 g mletih orehov
– 120 g sladkorja
– 280 g masla
– 2 rumenjaka
– 3 žlice kisle smetane

Postopek: 
Vse sestavine zmešamo in gnetemo, da dobimo testo, ki ga vsaj za pol ure položimo v hladilnik. Potem ga oblikujemo v rogljičke. Piškote pečemo 12 do 15 minut na 160 °C, če imate ventilacijsko pečico. Njami!!

Napisal/a
More from Katarina

“A še ne govori? Naša pa že in tudi dude nima več!” Ne primerjajte svojega otroka z mojim!

Kaj točno je narobe z zgornjim stavkom? Precej, vsaj po mojem mnenju....
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja