Tole je juha, ki topi maščobe!

Še nekaj se je ustvarjalo z brokolijem … Tokrat je nastala odlična brokolijevo-zelenjavna juha, ki smo jo, zaradi vnosa kalorij, popestrili še z indijskimi oreščki.

Primerna je za ketonsko, LCHF dieto in vse tiste, ki ne jeste ogljikovih hidratov.

Sestavine (za 3 osebe):
– 500 g brokolija
– 1 čebula
– 2 stroka česna
– 2 večja korenja
– 2 zeleni
– 3 dl kokosovega mleka
– 150 g indijskih oreščkov

Priprava:

Najprej z vrelo vodo prelijte indijske oreščke in jih pustite stati 20 minut. Vmes sesekljajte vso zelenjavo in tudi stroke česna. Nato v ponvi popražite najprej česen in čebulo, ki jima dodajate zelenjavo. Pazite le, da v ponev ne daste preveč zelenjave naenkrat. Priporočljivo je, da najprej stresete korenje, nato pa še zeleno in brokoli.
Ko prepražite vso zelenjavo, jo prelijte z indijskimi oreščki in vodo, v kateri so bili namočeni in dodajte deciliter kokosovega mleka.
Nato zelenjavo, oreščke in kokosovo mleko dušite približno 15 minut na srednje močnem ognju in začinite s soljo in poprom. S paličnim mešalnikom pretlačite zelenjavo in oreščke. Če vam bo juha pregosta, ji dodajte kokosovo mleko in jo segrejte.

Juha je odlična, saj je bogata, kremasta in preprosto – za obliznit. Zraven si morda vendarle lahko privoščite košček kruha?

Napisal/a
More from Katarina

Zgodba o vasi, odeti v božično pravljico: Zavinek

Če imate radi božič, tisočero luči in decembrska pohajkovanja, potem preprosto morate...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja