Novoletne zaobljube in #Zdravastava

Drugi teden novoletnih zaobljub je za nami in vsi tisti, ki si niso zaobljubili ničesar, so ta trenutek pod veliko manjšim pritiskom. Pravzaprav pod nikakršnim. In vem, kako se počutijo. Sama sebi tudi pretekla leta nisem obljubljala ničesar. Vedno znova sem zaželela najbolj osnovnega, torej zdravja, in potem uspešno krmarila skozi leto. Trkam na les, da so bila pretekla tri leta resnično polna zdravja in upam, da bo tako tudi naprej.

Letos se je nekaj spremenilo. Preprosto zato, ker sem vstopila v novo leto malce drugače. Brez nosečnosti, dojenja, majhnih novorenjčkov in velikih skrbi. In to pomeni, da bom lahko po dolgem času spet neobremenjeno stopila na tekoči trak, tekla ob devetih zvečer, jedla proteine po vadbi in se izogibala ogljikovim hidratom.

Meseci za menoj so bili namreč porazni. Za zajtrk čokolada z litrom kave, za kosilo ostanek tistega, kar sta pojedla otroka, večerja se je pogosto kuhala šele po deveti zvečer, ko sta oba spala. Za vadbo sem bila zvečer preutrujena, za kuhanje še bolj. Zato je bil meni sestavljen iz stvari, ki so se pripravile najhitreje. Kruh s pašteto ali biftkom je bil stalnica.

Čudila sem se, da sem, glede na jedilnik, ostala takšna, kakršna sem. Verjetno je k temu pripomoglo dejstvo, da nisem sedela niti ene ure na dan in sem bila neprestano v gibanju. Ampak jedilnik? Ta je bil porazen.

Decembrska vrnitev v službo mi je pokazala, da bo sedenja na urniku več, povprečno šest ur na dan. In če želim ostati v formi, je bil edini način, da na urnik spet uvedem navade, ki sem jih imela pred tremi leti. Da spet uživam v vadbi in v jajčni omleti z lososom.

#1 novoletna zaobljuba: Gibanje za zdravje
Gibanja nisem uvedla zaradi novoletne zaobljube, temveč sem ga dobila nazaj, ker sem ga želela in ga pogrešala. Ker se po njem počutim resnično polno energije.

#2 novoletna zaobljuba: Postavi se na prvo mesto
Vsaj enkrat na teden. Če ne uspe, poskusi to narediti enkrat na 14 dni. Mora uspeti!

#3 novoletna zaobljuba: Če ti spodleti, ni konec sveta
In ni razlog, da odnehaš. In če se kdaj zjutraj dereš na tehtnico, bo čez dva dni že drugače. BO!

#4 novoletna zaobljuba: V igri je 900 evrov!
Prvič po treh letih zato sama sebe spet postavljam na prvo mesto. Saj je lepo biti mama, ampak je lepo dobiti nazaj tudi samega sebe. In motivacija je še večja, ko se zbere devet odličnih sodelavcev, vsak postavi na mizo sto evrov in  sklene #zdravostavo. Tisti, ki v petek, 13. aprila doseže najboljše rezultate na podlagi štirih dejavnikov, dobi 900 evrov. Odlična motivacija za nepozaben šoping?

Če pa ne bo zmage, vsaj vem, da sem svoje življenje spet obrnila tja, kamor spada. Na mojo #zdravostran.

Napisal/a
More from Katarina

LCHF: Mandljevo-čokoladna torta brez moke

Pred kratkim sem praznovala svoj rojstni dan in ker mi trebušna viroza...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja