Novoletna zaobljuba: nov hobi in nekaj za dušo – POPOLNOMA ZASTONJ!

Vsak dan je nova priložnost za učenje.

Je že res, da številni znanstveniki opozarjajo pred negativnimi posledicami svetovnega spleta, a če pogledate čisto od blizu, boste ugotovili, da splet ponuja številne informacije in pozitivne novice. In namesto da ga uporabljate za brskanje in preganjanje dolgčasa, si za vstop v novo leto dajte – novo nalogo. Naučite se nekaj novega – in to popolnoma zastonj!

In moja? Želim si novega kuharskega znanja in kakšen mega nasvet o ličenju, ki bo pospešil moj proces – da bo make up res gotov v desetih minutah 🙂

Kaj vse je zastonj?

Praktično vse! Če ste malce iznajdljivi in si za določeno stvar vzamete dovolj časa, boste ugotovili, da internet ponuja celo paleto znanj, ki se jih lahko naučite – in to čisto preprosto. Nekatere spletne strani namreč ponujajo vse od a do ž – od vsebinske razlage pa vse do nazornega prikazovanja praktičnih stvari in to z razlogom, da znanje prenesejo na vas. Seveda se številne strani financirajo s pomočjo oglasov, a vam nanje zato ni treba klikniti. Zato se samo vprašajte: katero veščino si želite osvojite? In potem – se lotite dela!

Lahko izpolnite novoletne zaobljube

Ena od strani, ki vam bo zagotovo pri tem pomagala, je www.coursera.org, ki ponuja številne tečaje, prek katerih se lahko naučite številnih stvari, ki ste se jih vedno želeli. Od znanja tujih jezikov, pa vse do osvojenih znanj s številnih področij, kot so biologija, znanost, izobraževanje, ekonomija, nutricionistika, zdravje, medicina, film, radio … S spletno stranjo sodelujejo številne univerze, ki ponujajo tedenska predavanja, prek katerih poglabljate svoja znanja in na koncu pridobite celo certifikat. Vsekakor velik plus, kajne?

Prava zakladnica idej!

Youtube: zakladnica brezplačnih mini tečajev

Tako je, Youtube je enostavno številka ena, ko iščete mini tutoriale o tem, kako speči kruh, pripraviti sladico, praznično okrasiti mizo, polepšati stanovanje, posaditi rože, postati sam svoj mojster, se naučiti kitare ali preprosto zamenjati žarnico. S tem fantastičnim portalom enostavno ne morete zgrešiti, saj boste na njem pod začetnim stavkom ‘HOW TO’ preprosto našli VSE!

Samo nekaj namigov

Youtube zares ponuja odgovor na številna vprašanja, zato si ga nikar ne pozabite dati med priljubljene. Tako vas bo na primer naučil, kako pravilno shraniti email kot PDF dokument, prek njega pa se boste lahko celo naučili uporabljati kakšen program. In naprej?

Ličenje: noben problem. Veliki in mali tečaji ličenja, kako si pravilno namazati ustnice, zadimiti oči ali nanesti puder – noben odgovor Youtubu ni nepoznan, pri njem bodite samo dovolj natančni, ko boste opisovali v iskalno vrstico, kaj točno si želite.

Kaj pa plesni koraki? Še ena neznanka? Nikakor! Če imate plesnega partnerja, potem bosta najlažje vadila v dvoje, sicer lahko vadite tudi sami. Enako velja za številne vadbene programe, ki so postali tako priljubljeni. Zumba, Insanity Workout in številne druge oblike poskočnih vadb se najdejo prav tam. Če pa vadbe v celoti na portalu niso opisane, jih boste na spletu zagotovo našli.

Tako noben problem ne predstavlja niti igranje inštrumenta, na primer kitare, saj je na spletu veliko krajših filmčkov, ki vas bodo naučili vse – od začetka. Kako prijeti kitaro, kako jo uglasiti ali kako se naučiti točno določenih pesmi.

Praktične veščine: kuhanje

Kuharske knjige so skoraj na pol pase. Vsaj zame. Le sem ter tja še odprem kakšno, pa še to je zgolj svetla izjema. Zakaj? Ne samo, da se recepti za številne slastne jedi nahajajo na spletu, zraven dobim še vpogled v celoten postopek in pomen recepta.

Na številnih portalih pa se seveda najdejo tudi povzetki kuharskih oddaj velikih mojstrov, kot sta Jamie Oliver in Gordon Ramsay, njune mojstrovine pa naredijo kuho prek spleta še bolj prijazno in razumljivo.

Vse in še več

Med brskanjem po veščinah Youtuba, pa sem naletela tudi na presenetljive informacije: Youtube pozna številne odgovore na DIY (Naredi sam), svetuje, kako reciklirati številne stvari ali kako narediti nekaj uporabnega iz plastičnih vrečk. In še več – nauči lahko tudi, kako rešiti Rubikovo kocko.

Po deveti zvečer je čas za …

Za dušo: POPCORN

Ko se boste naučili nove veščine, pa si dajte duška in izberite še nekaj za dušo. Na enem mestu boste namreč našli vse svoje priljubljene serije, ki jih na malih ekranih še ni, se pa že odvijajo povsod po svetu. Včeraj v Ameriki – danes že na portalu, na voljo za ogled. In kje so na voljo? Na spletni strani https://popcorn-time.to/. Samo pozor: za odvisnost ne odgovarjam.

Vsekakor pa priporočam njihov najnovejši izbor – za dušo.

Napisal/a
More from Katarina

Lepotni cukr: ‘must have’ balzam za ustnice

V poplavi ponudbe, ki v mrzlih zimskih dneh skrbi, da so naše...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja