To so naši MALI ČUDEŽI!

Mali čudež
Če bi morala z eno besedno zvezo opisati otroke, bi jim rekla, da so naši čudeži. In da skupaj z njimi ponovno odkrivamo vse tiste male čudeže, na katere smo že zdavnaj pozabili. Svet spet postaja čisto preprost in barvit. Listki z dreves dobijo nov pomen. Marjetice na travi še nikoli niso bile tako posebne kot so sedaj.

In zakaj so naši otroci pravzaprav čudeži?
Ker je čudežno vse, kar se zgodi prvič.
In vse, kar se zanje zgodi prvič, je tako, kot bi na novo odkrili vesolje.
In nekaj najlepšega je, ko z njimi podoživljamo vse male stvari, ki smo jih nekoč odkrivali sami. In opažamo, kako čudovit je svet. In kako so najlepše tiste najbolj preproste stvari.
Čudež je, ko otrok prvič zagleda predmet nad seboj. Ko se prvič zasmeje. Ko pokaže svoj prvi zobek. Ko se začne plaziti. Ko prvič prime dudo in si jo sam da v usta. Ko se prvič prekotali iz enega boka na drugega. Ko se prvič smeji na ves glas. Ko začne posnemati in opazovati. Ko se prvič postavi na noge. Ko prespi celo noč.
Mali čudeži nam pomagajo odkrivati vsa čudesa tega sveta, ki jih prepogosto jemljemo za samoumevne. Pa niso. In zato mi je kreacija Nepopolne mame tako všeč.
In od sedaj še bolj močno in prepričljivo verjamem v čudeže. V čudeže travniških cvetlic, oblakov na nebu, prve besede, prvega poljuba in prvega histeričnega joka. In včasih se mi zgodi, da ob novem čudežu zajokam tudi sama. Kot sem to naredila ob prvem pravem otroškem koraku.
Nepopolna mama, hvala, ker si vse strnila v dve besedi. Zato je tvoja kolekcija tako zelo posebna.
Naši ste. Naši največji čudeži.
Napisal/a
More from Katarina

DIY: Najboljše domače lučke tega poletja

Na morju nam pogosto zmanjka rekvizitov, s katerimi bi lahko ustvarjali kulinarične...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja