Na gurmanskem testu: Organic Garden

Black Burger

Če bi rekla, da je bil obisk organske restavracije skrbno načrtovan in že vnaprej rezerviran, bi se zlagala. Pravzaprav je bil zelo spontan in restavracija se je zdela prava za lačna usta, ki hlepijo po nečim toplem, hitrem, pa vendarle zdravem.

Zato sva si tokrat gurmansko razvajanje privoščili z mojo mlajšo sestrico, ki sicer prisega na dobre burgerje. Ob samem vstopu v Organic Garden me je prešinilo, da bo to vendarle ena tistih restavracij, pri kateri mi ne bo žal, da jo obiščem noseča in pri kateri spet ne bom vihala nosu nad preveč zapečenim burgerjem, ki ga pač moram naročiti.

Glede na to, da so so organske sestavine, veganski recepti in presne sladice v zadnjem obdobju razpasli kot gobe po dežju, moram povedati, da sem pričakovala presežek. In takrat sem si želela naročiti eno stvar, ki bi mi morda pokazala, da je organsko in zdravo lahko tudi noro okusno.

Tja v zadnjem obdobju zahaja tudi fensi ljubljanska smetana na malice, zato pričakovanja ob burgerju narasla. Ko sem med 20-minutnim čakanjem na Black Burger vprašala, kje je WC, mi je (ne tako zelo fensi) natakarica odgovorila: “Nimamo ga.” Potem pa pogledala na moj trebuh v osmem mesecu nosečnosti in dodala: “A te ful tišči?”

Blazen blišč je ob tem malce zbledel, skoraj tako kot papirnati kozarci namesto steklenih (ne glede na to, kako zelo organski so, še vedno trdim, da so stekleni okolju bolj prijazni). Pa vseeno, dajmo priložnost črnemu bugerju. Lačna sem!

Test: Black BURGER

Burger je sestavljen iz črne bombete iz BIO durum moke, ki ti ob prvem grižljaju ostane med zobmi. Sama bombeta je precej ‘blend’, brez okusa in kulinaričnih presežkov ni čutiti niti po tretjem poskusu. Burgerju je doda polpet iz divjega lososa in osliča – slednjega bi kuhar lahko mirno preskočil, saj cenena riba deluje ceneno tudi v burgerju, ki se trudi biti dober. Prepričali sta naju dodani domači BBQ in gorčična omaka in rdeče zelje za osvežitev. Nasvet: pri polpetu bi bilo dobro upoštevati miks drugih dveh rib.

Za ceno 8,50 € po  burgerju sva pričakovali več. Vsekakor pa več eksperimentiranja s sestavinami in kakšno dodano vrednost, ki bi prebudila zaspane brbončice. Še dobro, da so bile vsaj lačne!

Ocena: 2.5/5, ocena za inovativnost: 4, ker so burgerji del fast fooda, a vseeno zelo zelo zdravi.

Ambient: Prijeten, na trenutke minimalističen, z visokimi stoli in mizami.

Cena: 8,50 € za Black Burger, ki je nasitil naju. Fantov zagotovo ne bi.

Osebje: prijazno in nič več kot to.

Pričakovanja: visoka. Morda bi naslednjič vseeno poskusila kakšno sladico in jim dala še eno možnost?

Napisal/a
More from Katarina

Malčkov dnevnik: 32. teden in nepozabna Grčija

Koliko sem star? 32 tednov. Pretekli teden je bil naravnost božanski. Počitnice...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja