Mega sirup proti kašlju z dvema sestavinama

Glede na letni čas, recepti za sirup proti kašlju kar dežujejo. Tokrat sem pripravila tistega, ki velja za enega najbolj enostavnih. Po enotedenskem jemanju se je izkazal tudi kot eden najbolj učinkovitih, zato ga delim z vami.

Za pripravo sirupa sem uporabila med, ki je odličen naraven antibiotik in deluje celo proti bakterijam, odpornim na zdravila. Med prav tako pomaga pri zdravljenju in celjenju ter tako pospeši okrevanje po prehladu.

460355273_xs
Potrebujete le med, limone in veliko časa.

Navodila
Potrebujete: limone, med
Postopek: pol litra medu v kozici pristavite na nizek ogenj. Vzemite celo limono in v drugi kozici zavrite vodo ter vanjo za 2 do 3 minute položite limono, da uničite bakterije na njeni lupini. Ko se limona ohladi dovolj, da jo lahko primete, jo narežite na rezine in dodajte medu. Tako naj se limone in med na srednji temperaturi kuhajo eno uro (ne vrite medu, daj tako uničite njegove zdravilne lastnosti). Odstranite limone, pustite, da se med ohladi ter shranite v kozarce v hladilnik. Sirup bo tako uporaben še dva meseca.

Nasvet: Da podaljšajte obstojnost sirupa, mu dodajte 2 žlici rastlinskega glicerina.

Uporaba za otroke: 

Sirupov z medom pa ne dajajte otrokom, mlajšim od dveh let, saj je lahko ta težko prebavljiv za mlad in slabo razvit organizem. Da pomirite kašelj, otroku do 13 kilogramov dajte polovico žličke, otroku do 25 kilogramov pa žličko sirupa 4-krat dnevno. Odrasli lahko jemljejo veliko žlico sirupa do 4-krat na dan.

Pripadajoče značke
, , , ,
Napisal/a
More from Katarina

Zato imamo tako radi IKEO!

Najboljši razlog, zakaj številni tako zelo obožujejo IKEO, je prav zaradi njene...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja