Mega preobrazbe otroških sobic v najstniške

Tako kot rastejo naši otroci, z njimi rastejo tudi njihovi kotički. Postelje postajajo večje, prostora za igranje je manj, več pa je delovnih kotičkov. Posteljnino z junaki iz risank zamenjajo enobarvna pregrinjala, na stenah pa so namesto pisanih tapet posterji. Vse to za seboj prinesejo ‘odrasle’ otroške sobe.

Tokrat sem na spletu našla kar nekaj idej, kako z malce domišljije in kreativnosti ustvariti kotiček, ki bo otrokom všeč, obenem pa bo njihova soba izgubila tisti pridih majhnega otroštva in se bo preobrazila v zrelejšo različico.

SOBA 1: Zibelko zamenja druga zgodba

Pred samo renovacijo je bila soba namenjena dojenčku, v njej pa je bila zgolj zibelka in nekaj odlagalnih polic. Ko je sinček zrastel, je dobil čisto svoj kotiček.

Po renovaciji je bila soba osvežena s foteljem in nekaj dodatnimi kosi pohištva, poudarek pa je na steni za posteljo, kamor lahko otrok sam lepi in pritrjuje tisto, kar mu je všeč. Tako sta prepričana njegova starša.

SOBA 2: Rahla osvežitev

Soba za princeske, kakopak. Dokler je bila gospodična še majhna, je takole izgledala njena sobica.

Po preobrazbi pa sta starša vanjo vnesla nekaj elegance, še vedno pa pustila roza stene, ki so bile princeski tako zelo všeč. Na pa stene sta pritrdila številne fotografije ali predmete iz njenega otroštva (na primer prvo vstopnico za kino).

SOBA 3: Prazen prostor dobi nov smisel

Sprva je ta sobica služila majhnemu otroku, v njej pa so bile samo igrače, saj je bil fantek navajen, da spi pri svojih starših. Preden sta se starša odločila za veliko preobrazbo, sta najprej odstranila igrače …

… nato sta prebarvala stene, pa tudi pri pobarvanem pohištvu nista pozabila na rdečo nit. Modra v kombinaciji z belo, oranžno in malce rdeče deluje umirjeno, za piko na i pa poskrbi tudi leseno ozadje za posteljo.

Napisal/a
More from Katarina

KIDS HAIR: špangice Owlie Bowlie so zakon

Tokrat ne bomo o oblačilih, ampak o naših (trenutno) najbolj priljubljenih špangicah....
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja