LCHF: Mandljevo-čokoladna torta brez moke

Čokoladna torta brez moke

Pred kratkim sem praznovala svoj rojstni dan in ker mi trebušna viroza tik pred poletjem še ni pomagala (šalo na stran), sem se odločila, da malce popazim na vnos OH-jev pred obiskom plaže. Zato je nastala tale čokoladna lepotička, ki sem jo naredila brez moke in sladkorja in je naravnost BOŽANSKA. V hladilniku ni ostala niti dva dni!

Mandljevo-čokoladna poslastica brez moke

Sestavine:
Za biskvit:
200 g mletih mandljev oziroma mandljeve moke
200 g temne čokolade z 80% kakava
80 g eritriola (nadomestek sladkorja)
80 g masla
5 jajc
1 vanilij sladkor ali žlica vanilijevega ekstrakta
pol pecilnega praška

Za kremo:
250 g temne čokolade z 80% kakava
250 ml sladke smetane

Za glazuro:
150 g temne čokolade z 80% kakava
75 g masla

Postopek:
Najprej pripravimo biskvit. Pekač namažemo z maslom. Sama sem izbrala okroglega, premera 24 centimetrov. Nato sem čokolado segrela nad soparo. V drugi posodi sem pripravila zmehčano maslo, eritriol (nadomestek sladkorja), vanilijev ekstrakt in vse skupaj zmešala. Dodala sem mandljevo moko, stopljeno čokolado, rumenjake in pecilni prašek ter še enkrat dobro premešala. Iz petih beljakov sem naredila sneg, ki sem ga nato vmešala v ostale sestavine.

Testo sem nalila v pekač in pekla približno 40 minut na 180 °C.

Za kremo sem smetano segrela skoraj do vretja, nato pa jo prelila čez čokolado, ki sem jo prej nadrobila. Mešala sem toliko časa, da se je mešanica stopila in kremo hladila dve uri. Ko se je do konca ohladila, sem jo pošteno zmiksala (kot bi miksala smetano) in tako je krema narasla, saj se je zaradi sladke smetane praktično podvojila.
Ko se je biskvit za torto ohladil, sem ga prerezala in namazala s kremo v sredini ter pokrila z drugim delom biskvita.
Na koncu sem torto okrasila še s čokoladno glazuro. Čokolado in maslo sem stopila nad soparo in to prelila čez torto.

Vam povem, noro dobra je. Sama sem jo za piko na i postregla z malinovim džemom, ki sem ga samo segrela in polila čez torto. Ostal mi je še od takrat, ko sem delala truffle. Recept za malinov džem vas čaka tukaj.

Pa veliko sladkega grešenja:)

Napisal/a
More from Katarina

3 neverjetne preobrazbe (majhnih) otroških sobic

Zadnje čase iščem precej idej, kako otroške sobice preobraziti in jim vdihniti...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja