Mamin stil: Cekar namesto torbice

Ne samo, da je ‘in’ če kupuješ lokalno in eko, in je tudi, če namesto gore plastičnih vrečk po tržnici hodiš s cekarjem. Takim, ta pravim.

Naše mame so v trgovino hodile s pletenimi košarami. Spomnim se tistih košar, ki so jih kupile pri ‘Ribenčanu’ in z njimi korakale v štacuno. In vedno so znale kupiti ravno prav stvari – vse je šlo v tisto košaro.

Priznam, sama sebe večkrat zalotim z goro vrečkami. To se mi zgodi zato, ker grem v trgovino samo po kruh in namaz, na koncu pa pridem ven oborožena kot da kupujem za štirinajst dni. Seveda čez dva dni postopek ponovim in vedno znova se sprašujem, kam tako hitro izginjajo stvari iz hladilnika (verjetno bi morala dodati, da na mojo rit, pa raje ne bom).

Zato sem si dala nov izziv: kako vse skupaj stlačiti v cekar. To pomeni, da bom sedaj v trgovini bolj racionalna. Še bolj pa seveda na tržnici. Da bom pravilno ekološko osveščena, sem se zaljubila v tiste, ki jih že dobite v trgovini 1001 dar in slišijo na ime Handed By. So iz reciklirane plastike in zatrjujejo, da so kar dvakrat ekološki: zato, ker ne uporabljamo vrečk in zato, ker so kupi odpadne plastike zaradi predelave in ponovne uporabe recikliranega materiala manjši.

Je to nov modni trend?

Napisal/a
More from Katarina

Takole na preprost način popestrite otroško sobico

Idej za opremljanje in okraševanje otroških sobic je vse več. Od zanimivih...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja