Malčkov dnevnik: 38. teden in še eno slovo

Koliko sem star? 38 tednov.

O tem, kako hitro čas beži, sem že pisala in včasih se mi zdi, da grejo dnevi res mimo mene. Imam ta privilegij, da mi ni treba natančno vedeti, kateri dan je, da o datumu sploh ne govorim. Zato me, glede na okoliščine, včasih kar zmrazi, ko pogledam na koledar in odštevam. Še mesec dni, samo še mesec in par dni …

Malček medtem res raste in postaja pravi mali fant. Nič več dojenčkast, ampak vsak dan bolj fantovski. Takšni so tudi njegovi lasje, vsaj tistih pet na glavi, ki nakazujejo, da bo pričeska podobna očetovi.

Naslednji teden nas čaka deveta mini svečka, to pa pomeni, da je svet okoli njega vsak dan bolj zanimiv. Ugotavljam, da je že prerastel lupinico, zato bo počasi čas za otroški sedež v avtomobilu. In tako se bom poslovila še od lupinice. Še vedno se nisem povsem odločila, kateri stolček bom izbrala. Vsekakor pa se bom morala posloviti od ‘udobnega’ nakupovanja med policami trgovin. Če mi je sedaj to še uspevalo, ko sem z lupinico v vozičku in malo v sedežu vozička slalomirala med policami, sedaj nimam pojma, kako bo z dvema. Enega v vozičku in drugi? Ga bom lovila po celi trgovini?

Kakotkoli, opažam, da je mali v zadnjih tednih res postal pravi raziskovalec. Vse, česar se dotakne, se razbije, polije ali razstavi. Kar tako, čudežno. Mala vsako miniuto vsaj dvakrat izjavi: “Niiiiiis, neeeeee!” Ampak ne pomaga. Dostop do stopnic mu je prepovedan, prav tako do žaluzij, ki so postale predmet občudovanja.

Opazila sem, da zna svojo roko že prilagoditi obliki predmeta, po katerem seže; majhne predmete zna skozi odprtino potisniti v večje. Pri tem ves čas opazuje Nikki in jo posnema. Prav tako odlično napreduje, ko se želi pogovarjati z nami, saj kar naprej nekaj čeblja. Dojenčki v tem času namreč počasi začenjajo razumeti preprosta navodila, kot sta na primer ‘pomahaj’ in ‘nehaj’.

Napisal/a
More from Katarina

Malčkov dnevnik: 10. TEDEN in zgodba o vraščenem nohtu

Dragi moj, pa imaš še eno mini obletnico. Prvo desetko, prvih deset...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja