Malčkov dnevnik: 3. TEDEN

Uf, kar ne morem verjeti, da je minil že tretji teden. Jaz sem presenetljivo odlično, naspana in prav nič utrujena. Moje brazgotine po carskem rezu se počasi celijo in vesela sem, da smo zaenkrat (glede na bolezni, ki razsajajo) vsi zdravi. Trkam 🙂

STAROST: trije tedni.

VELIKOST: 50 centimetrov. Upam, vsaj zdi se mi.

TEŽA: 2940g. Končno nama je uspelo. Počasi napredujeva in ne bo nama treba nikamor v porodnišnico.

O DOJENJU: Dojiva se precej, ampak kaj, ko je Nils tak mali zaspanček. To se mu zelo pozna in zato cele ure preživiva na kavču. Še dobro, da vmes Matej in babi poskrbita za Nikki in se tako lahko v miru posvetim samo njemu. Joj, mali korenjak, a ne bi tega malce pospešila?

SPREHODI: Pozabila sem napisati, da je bil najin prvi sprehod že 13. februarja, dan pred Valentinovim. Takrat je bil Nils star 10 dni in smo se odpravili ven na svež zrak. Vse je bilo super in prav luštno je opazovati, kako družinica uživa v skupnih trenutkih.

POPEK: Popek je odpadel in kmalu bo na vrsti kopanje. Smo rekli, da počakamo na zeleno luč patronažne sestre, za vsak slučaj.

OSTALE POSEBNOSTI: Vsak dan se imamo lepše in zaenkrat večjih posebnosti ni. Glede na letni čas je edina posebnost ta, da ima Nils zamašen nosek, kar vztrajno čistim s fiziološko raztopino. Zaenkrat ni hujšega.

PLUS TEDNA: Nils je prespal sedem ur v kosu. Noro! Tako enostavno je vse skupaj. Bravo!

ZBUJANJE PONOČI: Uspelo nama je spati od enajste do šeste ure zjutraj. Odlično!

KAKO SE JE SPREMENILO NAŠE ŽIVLJENJE? Vsak dan je nekaj novega in vsak dan je nekaj zanimivega. Nikki ga z zanimanjem opazuje v njegovi zibelki in mu kar naprej tišči dudo v usta.

Napisal/a
More from Katarina

Dobrodošla ketonska: tole je odlična solata z brokolijem!

Včasih za dober in zdrav obrok ne potrebujete veliko. Je pa res,...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja