Malčkov dnevnik: 24. teden in tretji obrok

Malčkov dnevnik: 24. teden

KOLIKO SEM STAR: 24 tednov.

Kot sem že napisala, je Nils velik polivanček. Pravzaprav sva preizkusila praktično vse. Od AR Aptamila in dodatkov za Aptamil, do vseh ostalih znamk, ki ponujajo mleko proti polivanju. Pa ni nič pomagalo. Verjetno tudi zato, ker mali izredno rad opazuje svet okoli sebe in na hrbtu po obroku ne zdrži niti pet sekund. Še manj. Takoj je na trebuščku, dela sklece in je pri svojih vragolijah prav neverjeten. Kakšne akrobacije izvaja! Ne spomnim se, da bi bila Nikki v enakem obdobju tako dejavna kot je on. In tako jo z velikim veseljem tudi opazuje. Zares sta prisrčna skupaj.
Seveda sam vse nese v usta in tako je bil zadnjič okoli ust ves moder, ko mu je uspelo ukrasti starejši sestrici modro barvico. Prepričana sem, da bi že hodil, če bi le lahko in dejstvo, da ne more, je zanj verjetno precej frustrirajoče.

Da ne bom zašla s poti. Zaradi njegovih atletskih sposobnosti sem se odločila, da mu malce prej ponudim tretji obrok in začnem z dopoldansko malico. Dobrodošli kornfleksi, ovseni kosmiči, ajdovi kosmiči, pirini in vsi ostali kosmiči s sadjem. Sadje najprej za 10 minut skuham v soparniku (govorimo o jabolkih in hruškah), nato pa ga zmešam skupaj s kosmiči, ki sem jih prej namakala v njegovem mleku. Takšne so postale naše malice. Glede na to, da je to njegov tretji obrok goste hrane, se mi sedaj dogaja, da moram zjutraj vstati debelo uro prej, da pripravim vse obroke, če gremo kam za cel dan. Ampak je prav simpatično!

AM AM AM AM AM: Čeprav verjetno zgolj naključje, se mali včasih že dere AM AM AM AM. Po mojem mnenju gre za zlog, ki je dojenčkom zelo blizu in ga lahko izgovorijo. Če je to že znak za lakoto, potem je kar naprej lačen, kar pa dvomim.

KAJ JE BILO ŠE NOVEGA V PRETEKLEM TEDNU? Na morju se vsak dan zgodi toliko novega, da je težko pisati o vsem. Ne predstavljam si, da bi imela voziček, ki bi izgledal lepo in bil neuporaben. Če samo pomislim, da na svojem vozičku tovorim več kot pol pripomočkov za na plažo, ostalo polovico pa imam v nahrbtniku, si ne znam predstavljati, kako bi bilo, če bi imela kakšnega od tistih, pri katerih spodaj ne moreš naložiti niti ležalke. Pri nas je namreč pomembno, da pod voziček spravimo veliko blazino (Urhov armaflex), pa senčnik, previjalno torbo in vse kanglice in lopatke.

Pa vi, spravite vse to pod svoj voziček?

Napisal/a
More from Katarina

Neverjetne preobrazbe otroških sob – 2. del

Še vedno po internetu zavzeto iščem ideje, kako najbolje in najlepše preobraziti...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja