Malčkov dnevnik: 22. teden in čas za veliko kopalno kad

Malčkov dnevnik: 22. teden

KOLIKO SEM STAR: 22 tednov.

KAJ SE DOGAJA S HRANO? Popolnoma sva osvojila prvi obrok. Nils svoje kosilo dobi okoli 12. ure in ponavadi nas takrat ni doma. Zato mu kašico pripravim v soparniku že zgodaj zjutraj, potem pa hrano preložim v odlično termo posodo, ki ohranja toploto ves dan. Tako je njegov obrok svež in zdrav. Obožujem zelenjavo z vrta in res sem vesela, da sva z uvajanjem začela ravno sedaj, ko je na voljo tako veliko stvari! Z babičinega vrta vsak dan znova dobimo bučke, pa cvetačo in korenje, zato je hrana še toliko bolj slastna. Obkljukala sem že: kolerabo, cvetačo, korenje, krompir, brokoli, bučko in piščančje meso. Na te stvari alergij ni in sedaj lahko začneva z uvajanjem drugih stvari.

OGOVARJANJE IN PREVALI: Mali obožuje, kadar ga ogovarjamo z vseh strani. Takrat je resnično najbolj srečen, kar tudi veselo vrne z nasmehom do ušes in glasnim smehom. Rad je v središču pozornosti in obožuje poljube. Pogosto gleda svoje rokice ali se steguje za igračko, ki jo ima pred seboj. Prevale obvlada že na desno stran, na levo pa mu še ne gre povsem. Če se mu že uspe skobacati na levi bok in na trebuh, pozabi premakniti roko. Medtem ko mu druga stran ne dela nobenih težav in se zavrti v trenutku. Opazila sem, da se zelo rad opre na roke in z rokami potiska nazaj. Gre za neke vrste plazenje vzvratno. Prav prisrčen je. To pa je tudi razlog, zakaj ga ne puščam več samega, ampak je ves čas na tleh. Previdnost ni nikoli odveč, kajne?

KAJ JE BILO ŠE NOVEGA V PRETEKLEM TEDNU? Majhno kopalno kad za dojenčke smo postavili v kot in bo verjetno kmalu dobila novega lastnika. Razlog je bil v tem, da se je mali Nils preprosto preveč odbijal z nogami od sten. Zato sva se v preteklem tednu že kopala v veliki kadi in ta ritual mi je neznansko všeč. Pa tudi, kako on uživa v vodi. Čofotanju ni bilo videti konca in v kadi sva ostala kar petnajst minut. Prav prisrčen je. Seveda bi ostala še dlje, če ne bi na vrsto čakala starejša sestrica 🙂

MORJE: Še vedno smo veliko na morju. Ravno zadnjič sem gledala, da smo letos na morju preživeli že več kot 20 dni in če bomo tako nadaljevali, bo statistika do konca poletja odlična. Kreme za sončenje za Nilsa še ne uporabljam, zato pazim, da smo med 11. in 17. uro v senci in na vrtu.

Napisal/a
More from Katarina

3 neverjetne preobrazbe (majhnih) otroških sobic

Zadnje čase iščem precej idej, kako otroške sobice preobraziti in jim vdihniti...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja