Malčkov dnevnik: 2. TEDEN

Nils je iz dneva v dan težji in včasih se mi zdi, da pridobiva hitro na centimetrih in na kilogramih.

STAROST: dva tedna

VELIKOST: 49-50 centimetrov. Težko ga je pravilno izmeriti. Takšna mala štručka 🙂

TEŽA: 2820g. Menda premalo pridobiva na teži. Uradno bi moral dobiti 20-30g na teden, ampak ni šlo. Zato smo uvedli dodatke.

O DOJENJU IN SPANJU: Dojiva se še vedno precej in zraven Nils poje tudi kakšnih 30ml adaptiranega mleka dvakrat na dan. Ker me je patronažna precej prestrašila s tem, da bova morala nazaj v porodnišnico, če se ne bo dovolj hitro razvijal, sem se raje odločila za stekleničko. Kot kaže še vedno nimam toliko mleka, kot bi ga hotela imeti, Nils pa je pravi zaspanček in namesto dojenja raje spi pri eni v naročju.

POPEK: Popek previdno čistimo, ob vsakem previjanju. Uporabljam alkoholne robčke in fiziološko raztopino.

PLENICE: Pampers Premium Care so še vedno top. Včasih se sprašujem, kako lahko zadržijo ves material, ki pristane tam notri.

OSTALE POSEBNOSTI: Večjih posebnosti ni in zaenkrat se navajamo na življenje kot družinica.

PLUS TEDNA: Nikki je Nilsa odlično sprejela in z navdušenjem opazuje vse, kar se okoli malčka dogaja. Njegove stekleničke noče in nima nobene želje po tem, da bi preizkusila mleko v mojih dojkah. Super, to je pač ne zanima.

KAKO SE JE SPREMENILO NAŠE ŽIVLJENJE? Počasi se navajamo na novega družinskega člana in iskreno povedano, se imamo prav luštno. Vmes sva z Nilsem precej sama, saj očka in Nikki pohajkujeta po opravkih, kuhata ali uživata na snegu v Kranjski Gori. Tako da imava midva mir. 🙂

Napisal/a
More from Katarina

10 TOP sobic za male princeske

Zavidam vsem tistim, ki imate v hiši ali stanovanju dovolj prostora, da...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja