Malčkov dnevnik: 14. TEDEN in najlepši jutranji nasmeški

STAROST: 14 tednov.

TEŽA IN VIŠINA: Komaj čakam, da mi uspe izvedeti, koliko je zrasel in koliko zares tehta. Še vedno uporabljava pleničke Pampers Premium Care številka 2 (3-6kg), a imam občutek, da bova kmalu pristala na trojki.

HRANA: Še vedno ima 6 obrokov na dan po 120ml mleka in vselej malce polije. Očitno mu je ta količina več kot dovolj.

NAJVEČJI PLUS TEDNA: Nils je vsak dan dlje pokonci. Podnevi praktično zaspi dvakrat za dve uri, ostali čas pa opazuje svet okoli sebe. Noro je živahen. Zanima ga vse in že pošteno čeblja s svojo sestrico. Nikki je sicer vsa vesela in za njim ponavlja razne Oooooooo-je in Aaaaaaaaaa-je. Včasih imam občutek, da bo Nils spregovoril prej kot Nikki.

NAJVEČJE NAVDUŠENJE: Še vedno so njegovo največje navdušenje čebelice nad posteljo, ki jih lahko opazuje tudi eno uro skupaj, vselej z velikim nasmeškom in kriljenjem z rokami.

KAKO NAPREDUJE? Noro hitro. Premiki iz enega boka na drugega se dogajajo vsako minuto. Glavico pogosto rine nazaj, samo zato, da bi videl vse mogoče. Najraje še vedno veliko časa preživi v stolčku Peg Perego Tata Mia, kjer se lahko guga. Tako opazuje mene in Nikki ko ustvarjava v kuhinji ali se igrava z igračami. Karkoli delava skupaj, se Nikki vedno trudi, da ga vplete v središče dogajanja. Tudi jabolko želi deliti z njim. Jaz pa pridno odštevam dneve, ko bomo začeli z uvajanjem goste hrane in prvo bučko, kuhano na sopari.

KAJ JE ŠE NOVEGA? Veliko smo zunaj in košara na vozičku postaja vse manj zanimiva, ker se tam nič ne dogaja. Razen če ga kdo ne ogovarja. Vozička nima tako rad, kot ga je imela rada Nikki. Namesto tega je raje pri meni v naročju, v polsedečem položaju in opazuje, kaj se dogaja okoli.

Drugače pa se malček vsako jutro zbudi z naaajvečjim nasmeškom. Če to ni nekaj najlepšega? In kaj je še novega? Mali je začel brcati tudi ponoči, zato sem ga že nekajkrat zalotila, da se popolnoma odkrije in odejo zbrca dol s sebe. In to celo takrat, ko ga pokrijem z dvema! To ima čisto po sestri, ki prav tako ne prenese, da je pokrita. Zanimivo:)

DRUGA POSVETOVALNICA: Naju čaka v ponedeljek in že komaj čakam, da vam poročam, koliko je zrasel.

Napisal/a
More from Katarina

Kar naprej smo na poti. Kaj pa hrana?

Kdor me pozna, ve, da pod vodo zdržim dlje časa kot doma....
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja