Ljubezen so domače testenine. Ob desetih zvečer

Domače testenine so top!

Saj vem, da bi morala šivati in likati. Pa kuhati. Ampak tega ne počnem. In to sem povedala že na prvem zmenku.

Srečo imam, da je cena oprane in zlikane srajce v čistilnici 1,20 €. In da namesto likanja uporabljamo sušilni stroj. Včasih je preprosto tako, da je treba zamižati na eno oko in početi kaj drugega. Prosti čas posvečati pohajkovanju po svežem zraku. Pa sestavljati nove igrače. In se na novo učiti vseh otroških pesmic. In vmes še … narediti kaj drugega.

Zato sem Mateju letos za rojstni dan kupila naložbo leta. Bodimo iskreni, bilo je predvsem darilo zame. Pa ne govorimo o parfumu ali kakšnem kosu garderobe, temveč – strojčku za delanje testenin. Vedela sem, da bom zadela v polno. Predvsem zato, ker so Barilla in ostale znamke od novembra dalje postale preteklost.

Za pašto potrebuješ nič manj in nič več kot samo en fajn strojček za delanje testenin, moko in jajca. Polnilo in omaka je potem stvar okusa in domišljije.

Mnjaaaaami!

Recept je znan in čisto simple:

  • Moka 00, ki jo dobiš v kakšni bolje založeni trgovini s Toskanskimi dobrotami. Midva sva jo kupila na tržnici Koseze.
  • Jajca

Na sto gramov moke pripada testu eno jajce. In testo potem gneteš, gneteš in še enkrat gneteš ter mu dodajaš moko po potrebi. Dokler ni svilnato. Močno svilnato. Potem pomokaš dodatno in spustiš čez strojček. Ali pa ustvarjaš oblike po svojem okusu.

Midva sva naredila nekaj širokih rezancev, ostalo pa prihranila za torteline. Napolnila sva jih z rikoto, ki sva jo pomešala z doma narejenim pestom. Mljask!

Z dodano vrednostjo.

Doma narejene testenine se v kropu kuhajo največ 4 do 5 minut. In so božanske.

Namig: če delate široke rezance, ki jih čez strojček spustite čisto na tenko (torej na enko), se takšne sestavine kuhajo minuto in pol.

Nato sem si za piko zaželela še dva tista, z dodano vrednostjo. Zato sva jim dodala rumenjake in jih kuhala natanko tri minute in pol. Da so se rumenjaki razlili. Čisti užitek!

 

Od sedaj naprej ima ljubezen novo definicijo: ljubezen so domače testenine ob desetih zvečer. Namesto jajc na oko.

Napisal/a
More from Katarina

Shopaholic: ZARA po novem letu občutno cenejša!?

Končno ena odlična novica za vse tiste, ki obožujemo nakupe v ZARI!...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja