LCHF: Korenčkovi rezanci s piščancem

Obožujem bučne testenine in sploh sestavine vseh vrst, ki so obdane z zelenjavo. Še bolje pa je, če se zelenjava spremeni v testenine 🙂

Zato sem rekla, da bom po porodu začela z zdravo prehrano in po dveh mesecih je izgovorov konec. Tokrat sem se odločila, da se z zelenjavo v kuhinji zares poigram.
Pred časom sem že naredila bučne testenine in rekla sem, da bom tokrat poskusila s korenjem. Zares sem navdušena nad spiralnim rezalnikom, ki sem ga dobila v trgovini 1001 dar in mojo zelenjavo spreminja v rezance. Tudi vi si ga lahko naročite TUKAJ. 

Tale obrok je za tiste, ki nimate časa in si po napornem dnevu zaželite lahkega, zdravega obroka v najkrajšem možnem času.

Za to potrebujete:

  • 3 piščančje fileje
  • 7 velikih korenjev
  • 3 žlice arašidovega masla
  • por ali mlado čebulico
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 1dl medu
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 2 žlici sojine omake
  • malo koriandra
  • 2 žlici sezamovega olja in sezamova semena
  • poper in sol

Postopek:

Uporabite spiralni rezalnik za korenje. Nato pripravite omako iz medu, arašidovega masla, ene žlice sezamovega olja in sojine omake. Začinite z malo popra.
Nato v ponvi na sezamovem olju prepražite česen. Dodate por ali mlado čebulo, nariban ingver, svež koriander in sezamova semena. Narežite piščanca na koščke ali trakove in popecite v ponvi. V drugi ponvi specite korenje na sezamovem olju. Pecite ga toliko časa, da se omehča. Ko je mehko, mu dodate arašidovo maslo.
Dobro premešajte in dodate ostale začimbe ter piščanca.

Mljask!

Napisal/a
More from Katarina

Mmmmmmm, tole so pravi mafini s kosmiči za zajtrk!

Zadnjič sta po dolgem času prišli na obisk moji dragi prijateljici. In...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja