LCHF: Biskvit za torto iz mandljeve moke

Če nam čez teden uspe paziti, da jemo kolikor toliko zdravo, nam za vikend ponavadi zmanjka časa, ker se potikamo kje naokoli. Pa pogosto v petek ali soboto kljub vsemu kaj ustvarjamo ali pečemo. In zato, da ne bi bili vselej na krožniku samo ogljikovi hidrati, sem našla odličen recept za biskvit, ki je obenem še zelo zdrav.

Tole je preprost recept za biskvit, ki ga lahko uporabite pri peki tort. Biskvitu seveda potem lahko dodajate tudi sadje, pa smetano, grški jogurt, mascarpone, karkoli vam ustreza na vaši torti. Tole je zgolj osnova za peko.

Najbolj pomembni pri pripravi biskvita sta dve sestavini: mandljeva moka (naj bo fino mleta) in sladkor oziroma nadomestek sladkorja, ki se imenuje Eritritol. Mandljevo moko ponavadi kupim kar v L.Eclercu, po sladkor pa sem šla v trgovino s športno prehrano.

Tale biskvit vsebuje veliko maščob, a zelo malo ogljikovih hidratov, zato je primeren tudi za tiste, ki prisegate na LCHF prehrano. Čeprav so mandlji bogati z maščobami, pa ne vsebujejo glutena, zato je recept primeren tudi za tiste s celiakijo.

Sestavine: 
– 4 jajca (beljake in rumenjake ločite)
– eno žlico limonine lupine (bio – če se strogo držite LCHF prehrane, lahko to izpustite)
– 100g eritritola ali drugega naravnega sladkorja
– 175g mandljeve moke
– 1 žličko pecilnega praška
– 1 žličko jabolčnega kisa
– ščepec soli

Postopek:
Penasto vmešajte rumenjake, ki jim dodate eno žlico vrele vode, polovico eritritola (50g) in limonino lupino. V drugi posodi zmešajte mandljevo moko in pecilni prašek ter vmešajte v rumenjakovo kremo in premešajte.
V tretji posodi stepite sneg iz štirih beljakov in mu na koncu dodajte žlico kisa in ščep soli. Ko bo sneg narejen, mu dodajte preostali eitritol in še malce zmešajte. Nato beljake nežno vmešajte v jajčno-mandljevo kremo.
Pekač obložite s peki papirjem in nanj vlijte maso. Pecite približno 35 minut na 175 ° C. Pozor: Pazite pri peki, saj se mandljeva moka hitreje speče in če bo v pečici biskvit prehitro porjavel, ga pokrijte z aluminijevo folijo.

In še opomba: vedno počakajte, da se biskvit shladi, saj se na ta način ne bo drobil.

Kot rečeno, biskvitu za torto lahko dodate različne nadeve, to je zgolj osnova. Lahko pa si tortico privoščite tudi takole 🙂

 

Napisal/a
More from Katarina

Decembrski chic: darila za dame

Če še ne veste, kaj svoji prijateljici, mami ali – najdražji –...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja