Kulinarični London: IVY LONDON BRIDGE

Ko sva bila nazadnje sama v Londonu, nama je kulinarična tla spodnesla restavracija Petrus, ki je za moje pojme postavila nove standarde. Glede na to, da sva velika oboževalca Gordona Ramsaya, je bila izbira Petrusa logična. Toda nihče od naju ni vedel, kaj nama bo prinesel obisk restavracije.

Zahvaljujoč družbenim omrežjem sva dobila novo poznanstvo in začutila košček tistega, kar si vsak, ki mu je kulinarika blizu, tako zelo želi. Ostala sva v stikih s Paulino Trocha-Burbidge, ki je bila takrat vodja osebja restavracije, in Seanom Burbidgem, glavnim chefom. Takrat sta bila Paulina in Sean še par, poročila sta se leto dni kasneje. In ko sva nazadnje uživala v dobrotah izpod rok glavnega chefa, sva si obljubila, da bova to izkušnjo ponovila.

Oba, tako Sean kot tudi Paulina sta se že pred časom pridružila verigi restavracij, ki sliši na ime The Ivy Collection. Zato je bila odločitev, da tokrat preizkusiva eno od Ivyjevih restavracij, logična.
Ivyji so v Angliji znani po svojih najbolj slavnih pitah, t.i. Shepherd’s Pie. In čeprav je njihov slavni recept možno dobiti tudi na internetu, stavim, da nikoli ne boste naredili takšne, kot jo boste jedli tam. Morda je krivo vzdušje, morda pa pito začini tisti ščepec londonskega vrveža, ki hiti mimo tebe, medtem ko se čas ustavlja ob slastnem kosilu.
Odkar je na izvršno mesto kuharjev Ivyjeve verige stopil Sean gre začutiti, da je nekaterim jedem resnično dodana tista pika na i. In čeprav meni ponuja številne klasike, se jim vedno pridruži kanček Seanove začinjenosti. Kako tudi ne, izvršni chef je znan po tem, da je svoje znanje kalil v prestižnih restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.

THE IVY TOWER BRIDGE
Restavracija me je očarala, priznam. Toliko barv in različnih vzorcev je težko uskladiti, da ne delujejo ceneno. A so vse prej kot to. Ivy očara z občutkom domačnosti in služi sodobnim britanskim klasikam, čeprav se ves čas tudi malce odmika od njih.

S številnimi koktejli, lahkimi prigrizki, okusnimi kosili in prestižnimi večerjami je vse prej le klasična restavracija. Naju je, poleg velecenjene pite Shepherd’s Pie, navdušil tudi izbor jedi na meniju, kjer se znajdejo tako jajca Benedict, kot tudi piščanec Briose, Apple tart in fantastična čokoladna bomba za sladico.
Midva sva za se tako odločila, da se prepustiva predlogom simpatične grške natakarice, ki je z delom v Ivyju začela pred dobrim mesecem. S srčnostjo in odličnimi nasveti sta se prepustila izboru in bila navdušena.
V restavraciji, ki ponuja tako raznolik spekter jedi, zagotovo nihče ne bo ostal lačen. Še manj pa nezadovoljen. Stavim si, da prav vsak gost, tudi tisti najbolj staromodni britanski klasiki, popeljejo svoje brbončice na pot neskončnega kulinaričnega uživanja. In se ustavijo vsaj za tistih nekaj minut, preden jih spet vase posrka hiter vsakdan.

Ocena: zagotovo čista desetka, če upoštevamo prav vse: cene, ponudbo, osebje in lokacijo. VRHUNSKO!

 

Napisal/a
More from Katarina

Zgodba o vasi, odeti v božično pravljico: Zavinek

Če imate radi božič, tisočero luči in decembrska pohajkovanja, potem preprosto morate...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja