Katera krema bo ‘nujna prva pomoč’ tega poletja?

Vsako leto se vedno znova pazimo: izogibamo se soncu, večino časa preživimo pod senčnikom in vmes še malo spimo, tako da nas med 12. uro dopoldne in četrto popoldne ni na spregled. Pa kljub vsemu se zgodi – otrokom ne, ampak meni! Vedno vestno mažem ostale člane družine in vsako leto znova preverim produkte, ki jih bom izbrala za na plažo – nase pa pozabim.

Zato bom imela letos med prvo pomočjo tudi tole Biodermino kremo, ki me je prepričala. Vem, da je do morja še daleč, ampak odločila sem se, da letos pa res ne bom opečena. Še posebej zato, ker zelo hitro dobim lise na obrazu od sonca in potem včasih izgleda tako kot bi imela brke – grozno!

Novost, ki sliši na ime CICBIO in ponuja intiligenten pristop k celjenju kože, z zelo visoko zaščito pred soncem (SPF 50), je super odgovor na moje težave!

Zakaj se mi zdi, da je zame kul?

1. Cicabio deluje na vse stopnje celjenja kože, od prve faze naprej
Medtem ko ostale tovrstne kreme delujejo predvsem na drugo stopnjo celjenja kože (obnavljanje), je Cicabio prva nega, ki deluje že na sam začetek obnovitvenega procesa in tako zagotavlja ustrezno »osnovo«.

2. Cicabio spodbudi in optimizira obnovo kože
VEGF (vaskularni endotelijski rastni faktor) igra glavno vlogo pri rasti novih krvnih žil. Resveratrol je polifenol, ki je naravno prisoten v mnogih rastlinah (v velikih količinah v grozdnih peškah). Ima močne antioksidacijske in zaščitne lastnosti in stimulira VEGF. Njegova učinkovitost je bila dokazana z in vivo in in vitro testi.

3. Cicabio čisti
Bakrov sulfat in cink sta močna čistilna agenta, ki globinsko čistita lezije in preprečujeta sekundarno infekcijo. Bakrov sulfat spodbuja in optimizira celjenje s stimuliranjem izločanja VEGF. Deluje kot antiseptik, saj uniči in/ali prekini razvoj vseh bakterij, ki bi lahko »okužile« predel okoli rane. Spodbudi zapiranje rane – cinkov sulfat dopolnjuje bakrov sulfat. Zaradi cinkovih protivnetnih lastnosti okrepi čiščenje in pomirjanje kože.

4. Lajša nelagoden občutek zaradi rane in blaži srbenje
Antalgicine je močna aktivna pomirjujoča sestavina. Je derivat (ester) kiotorfina, ki je naravno prisoten v koži in zmanjšuje zaznavanje vročine in zbadanje.

Napisal/a
More from Katarina

Dojenček pri štirih mesecih in svet okoli njega

Le kakšni so naši malčki pri štirih mesecih? Če se veliko smejete...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja