To je 9 skupnih lastnosti MAMIBLOGERK!

FOTO: NLP STUDIO

Po največjem naključju z veliko zahvalo Anji Oman, ki je avtorica strani maminamaza.si sem se znašla v skupini mam, ki imajo iste probleme kot jih imam vsakodnevno sama. Ki se soočajo z istimi vprašanji, iščejo iste odgovore in se iz dneva v dan sprašujejo enake stvari: Delam dovolj, sem dovolj dobra, bi lahko bila boljša mama, kaj pričakujejo moji otroci, kaj bi lahko naredila zase …

Ko sem stopila v skupino tistih, ki me razumejo, ni treba ponavljati dvakrat, da smo bile TAKOJ na isti valovni dolžini. Pa to ne samo zato, ker smo mame, ampak zato, ker smo poleg tega VELIKO VELIKO več! Sposobne smo delati več stvari naenkrat, sposobne smo iz majhnega narediti veliko, sposobne smo peljati vsaka svojo zgodbo, sposobne smo stopiti skupaj, sposobne smo usklajevati neskončno število želja naših družin in sposobne smo na koncu poiskati čas zase – čeprav je ta premalokrat na višjem mestu naše lestvice.

Ko nas gledam vse skupaj na eni fotografiji, opažam, da smo res veliko več.

Kaj pravzaprav smo mamiblogerke in kaj nam je skupnega?

  • SMO IZREDNO ORGANIZIRANE.

Verjetno to pride z vlogo, ki nam je bila dana ob rojstvu naših prvorojencev. To pride s časom in izkušnjami, ko se moraš naučiti slalomirati med pričakovanji in realnostjo. In če temu prišteješ še svoje želje, potem veš, da je organizacija ključnega pomena, da slednje sploh lahko pride na vrsto.

  • NE ZAMUJAMO.

Ker vemo, kako dragocen je čas, spoštujemo svojega in spoštujemo čas drugih ljudi. Zato smo nagnjene k temu, da vedno pridemo dve minuti prej ali ob uri. Če slučajno zamudimo, imamo zato resnično resnično tehten razlog, ki v 99-ih odstotkih NI povezan z nami.

  • KAR REČEMO, NAREDIMO.

Ja, smo trmaste. Če si nekaj obljubimo, to tudi na koncu realiziramo in čeprav smo zato pogosto prikrajšane za zadostno mero spanca, nam ni žal. (Na tej točki bi se izredno rada zahvalila Nini, katere blog najdete TUKAJ, njena ustvarjalnica pa sliši na ime NITKA in je ‘kriva’ za to, da smo mamiblogerke dobile vsaka svojo majčko, naši škratki pa trakce. Slednja je imela namreč zaradi naših lepih darilc zagotovo največ neprespanih noči.) Spanec je pogosto stvar, ki si jo tudi največkrat zaželimo, zato bi bili verjetno presenečeni, kakšno darilo bi nas za naše praznike najbolj razveselilo (samo pustite nas spati).

  • KAKŠNE BESEDE? DEJANJA ŠTEJEJO!

Ko smo vzporedno s spletno stranjo, IG, Facebookom, Twitterjem in ostalimi kanali ustanovile tudi skupino, je bilo jasno, da tam ni prostor za pogovore brez smisla in preganjanje dolgčasa. Tam je bil prostor za akcijo. Zato je na koncu naša tabela s podjetji, ki so TAKOJ podprli našo zgodbo, tako velika. Ker smo se resnično potrudile in obljubile, da bo vsaka k skupini in dogodku prispevala po najboljših močeh. In tako bi se tudi sama na koncu zelo rada zahvalila vsem mojim mamiblogerkam in vsem tistim, ki so me tako zelo osrečili:

Sabini Čarman, ki mi je pokazala čudovit prostor za piknik v Ljubljani; Niki iz NLP Studia, ki je iz fotografij izbrisala moje podočnjake; Nepopolni mami Evi za super motivacijske kartice Lovely Notes; Rebeki Perko za šalico, ki mi je pisana na kožo; Nitki za vse zgoraj omenjeno; Lidlu Sloveniji za prigrizke, Coca Coli za super super pekač; Baby Centru za rokovnik; Vinski kraljici za šampanjec, Trudi za otroško kozmetiko naših najmlajših, Nikolina ustvarjata za super lepe izdelke, 4kidsandus za naravni šampon; Okay.si, ker si mi pokazal, da obstajajo mega eko čistila za naše skratke; Voleski za super špangice; Milu za drago za naravno milo; Pastel Pinku za zelooooo lepe elastike za lase, All4kids – ker misli na nas mame in ker bodo Doddle bags res prišle prav; Diafitu za digitalni termometer (upam, da ga bomo uporabljali čim manj); Ringani za naravno kozmetiko; Max Factorju za maskaro; Kotany za začimbe; Lekarnam Maribor za super oskrbo z BebiVal izdelki, Malinci za veliko mero zdravja, Melviti za kremo, Bio Oilu in Lushu za naravno kozmetiko; pa TePe za super krtačko; Tosami za vedno dobrodošel toaletni papir in lične škatlice; Fruštku za zdrav zatrk, Evitas Shopu za naaajlepšo majičko za mojo princesko, Parurok za leseni podstavek; kahlica.si, hvala za obsedek za ključe; WOW! Baby me je očaral s hlačnimi nogavicami; Burt’s Bee me je presenetils super mazilom ter Mayi Peron za vilinske simbole.

Posebna hvala pa tudi naši Poloni in njeni Zlati Ptički, ki nas je oskrbela z vodo in nam predstavila čudovito kavo Escobar.

  • ZAPOMNIMO SI POMEMBNE STVARI.

Recimo to, kdaj je naše srečanje. In kdaj so vsi prazniki naših najdražjih. Na pamet znamo vse številke naših malih nadebudnežev in najpomembnejše telefonske številke ljudi, ki jih imamo rade. Vemo za vse prelomne trenutke v naših življenjih in ne pozabimo tudi, kaj smo prejšnji teden obljubile najboljši prijateljici. Obenem si zapomnimo, katero uro je naša boljša polovica gledala v izložbi in kaj moramo pod nujno že danes kupiti za božička.

  • ZNAMO SI POSTAVITI PRIORITETE.

Ker nam je na ta način vse lažje. In ker vemo, da je okoli nas veliko ljudi, ki imajo polno mero pričakovanj. Zato so prioritete nujne. In prosimo, da jih upoštevate in cenite tudi vi.

  • VEMO, KAJ JE V ŽIVLJENJU RESNIČNO POMEMBNO.

In se tega držimo. Družina je naša prva misel, ko se zbudimo in zadnja, ko gremo spat. Druga jutranja je pa zagotovo KAVAJ

  • VEMO, DA IZGOVOR ‘NIMAM ČASA’ NIMA NOBENE VELJAVE.

Vse smo mame in vse imamo obveznosti. Službo, otroke, obšolske dejavnosti, svoje aktivnosti, praznovanja in projekte. In zato ne verjamemo v bedne izgovore. Verjamemo v to, da je vse stvar organizacije (glej prvo točko).

  • POSKRBIMO, DA OB VSEH ZGORAJ NAŠTETIH TOČKAH NIHČE NI PRIKRAJŠAN!

Mnogi so nas (že) spraševali, kako to, da smo lahko v soboto otroke pustile same za tri ure. In to vseh nas, vseh 42 (poleg je bila še Varuška Živa, edina, ki nima otrok – čeprav jih ima pet). Preprosto: za seboj imamo ljudi, ki nas imajo radi. ZELO RADI. Nas spoštujejo in spoštujejo naše želje. In vedo, da v družini nikoli NISI LE POSAMEZNIK, ampak veliko več. Zato vemo, da so bili naši najmlajši v rokah tistih, ki jim najbolj zaupamo in jih imamo najraje. In zato je naše življenje še toliko bolj neprecenljivo!

Hvala, da sem si lahko poleg vseh nadela tudi naziv #mamiblogerka.

Spremljajte nas redno na mamiblogerke.si

 

Napisal/a
More from Katarina

Shopaholic: ZARA po novem letu občutno cenejša!?

Končno ena odlična novica za vse tiste, ki obožujemo nakupe v ZARI!...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja