Izlet v Božičkovo deželo

Božičkova dežela

Ena tistih poti, za katero nikoli ne veš, kako se bo iztekla pri 16-mesečnici, je bil obisk Božička v Bohinju. Pa smo se vendar odpravili na pot, Božičku nasproti. Na parkirišču je številčno skupino pričakala božičkova pomočnica, ki nas je pospremila do njegove koče. Po tem, ko smo ga prebudili iz spanja, nas je gospod s sivo brado povabil k sebi.

Božičkova koča.

Ob poslušanju kratke pravljice smo se pogreli ob ognju. Morda je bilo samo za odtenek preveč otrok v skupini.

Okrog njegove koče se najde veliko zanimivega.

Po pravljici pa so sledile prave božične dogodivščine – spust po toboganu, otroški Zip-line, pa ustvarjalne delavnice za malo večje in še in še. Božičku sta pomagala tudi škrata, pridni pomočnici pa sta skupaj z otroki nahranili majhne kozice.

Zipline za otroke

V mini ribniku v bližini je bilo možno loviti z ribiško palico in uživati v številnih drugih aktivnostih.

Pred kočo so bile tudi pritlikave kozice.

Božiček seveda ni pozabil niti na darila. Obdarovanje je velik (če ne največji in najbolj pomemben) del obiska Božičkove dežele.

Pričakala so nas številna darila.

Cena: 16 € za otroke, 6 € za odrasle

Povpraševanje: termini za letošnje leto so razprodani, lahko pa se vpišete na Božičkov seznam in vas pokličejo, če kdo zboli.

Obdarovanje: za darila poskrbite sami.

Aktivnosti: številne delavnice, otroški tobogan, otroški zip line, poligon in še in še. Pa še kozice te pričakajo na začetku.

Dodana vrednost: Zip line, ki za najmlajše postane gugalnica na vrvi.

Ocena: odlična dogodivščina za otroke, starejše od treh let. Mlajše nadebudneže očarajo samo piškoti in kozice.

Minus: izbrali smo termin, ko sonce že zaide (ob 15. uri), zato nas je malce prezeblo. Pa sneg smo pogrešali 🙂

Za otroke darila in piškoti, za odrasle pa kuhano vino, čaj in iskrice v otroških očeh. Lušten izlet v Bohinj, kjer sicer nismo bili že leta. In drugo leto bo to zagotovo razlog, da pridemo.

PS:

Decembra se res dogaja noro veliko. In ko pišem noro – nimam v mislih samo številnih aktivnosti za otroke, ampak tudi tisočero luči, lovljenje zadnjih minut, neprestano pakiranje in pralni stroj, ki mu ne privoščimo niti najmanjšega oddiha. Doma smo načeloma med osmo zvečer in sedmo zjutraj, vse ostalo je akcija.

Če bi bilo tako celo leto, bi bila verjetno vsak mesec en teden na dopustu namesto na bolniški. Ampak številni mislijo, da je to tako ali tako eno in ista zadeva:)

Napisal/a
More from Katarina

Malčkov dnevnik: 15. TEDEN IN DRUGA POSVETOVALNICA

V ponedeljek sva imela z Nilsom drugo posvetovalnico in prvo cepljenje. TEŽA:...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja