DIY: Pirhi s kravato

Velika noč se bliža s svetlobno hitrostjo in občutek imam, da smo ravno dobro pospravili božično drevo. Čas noro hiti in temperature, ki so nas v zadnjih štirinajstih dneh presenetile, že pošteno napovedujejo poletje. Obožujem čas, ki se bliža. Poležavanje na soncu in občutek, da se ti nikamor ne mudi. Ko se svet sem ter tja vsaj za hip ustavi. To obožujem bolj kot karkoli drugega in že imam v avtu dve odeji, ki kar čakata, da ju razgrnem na travo in pripravim mini piknik:)

Te dni so in bodo v ospredju pirhi. Takšni in drugačni. In če sem še ped časom prisegala na naravne barve (teran, čebula in različne trave, zavite v nogavice), sem se letos lotila pirhov s kravato – torej s svilo. Postopek bom vsekakor ponovila in upam, da bom dobila boljši rezultat, saj se prvič poskus ni ravno najbolj posrečil, vem pa, da bo s pravimi kravatami rezultat več kot odličen.

Torej, kako se lotiti dela?

Vzamemo jajca, alkoholni kis, krpice stare majice (v katero bomo zavili jajca), elastike (ker nisem imela navadnih, sem vzela kar tiste za spenjanje las) in svileno kravato.

Kravato najprej razparamo in iz nje potegnemo sredinski del. Nato jo razrežemo na manjše kose, v katere zavijemo jajca. Moj minus je bil ta, da sem vzela preveč pusto kravato, na kateri vzorec ni bil tako izrazit, da bi pirhi vzeli dih.

Najprej zavijemo jajce v kravato (v mehkejši del), nato pa še v drugo blago. Na ta način preprečimo, da bi se jajca med delom sprijela skupaj. Vse skupaj zavijemo v elastiko in damo v mrzlo vodo. Dodamo dve žlici kisa. Ko voda zavre, pustimo vreti še dvajset minut.

Všeč mi je, da so pirhi po tem na otip grobi (torej na pirhu ne ostane samo vzorec, ampak tudi relief), za naslednjič pa bom gotovo poskrbela, da bo kravata bolj pisana. Postopek bom zagotovo ponovila, ker mi je všeč.

Pa vi, kakšni pirhi vas čakajo letos?

Napisal/a
More from Katarina

Dojenček pri štirih mesecih in svet okoli njega

Le kakšni so naši malčki pri štirih mesecih? Če se veliko smejete...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja