Čokoladni truffel ljubezni z malino

Čokoladni truffli z malino

Ko sem pred leti obiskala tečaj oblikovanja trufflov v priznani čokoladnici, sem se naučila zlatega pravila (ki ga sedaj verjetno vsi poznajo že na pamet): pri sladicah je treba slediti receptu do grama natančno, drugače rezultat ni tak, kot bi si ga človek želel. Zato je treba recepturo upoštevati tako, da bo zagotovo vse uspelo do zadnje malenkosti.

Najraje pripravljam te čokoladne truffle, ki so precej enostavni za pripravo. Ko naredite malinov džem, kot mu jaz pravim ljubkovalno, ga lahko uporabite še nekajkrat, zato ga vedno pripravite malce več.

Kako se naredi malinov džem?

Potrebujete: 
– 175g svežih malin
– 75g navadnega sladkorja

Postopek: 
Segrevajte počasi in zraven neprestano mešajte. Ko zmes začne vreti, zmanjšajte temperaturo in pustite, naj počasi vre še natanko osem minut. Nato naj se džem lepo ohladi. Džem boste kasneje potrebovali pri malinovem trufflu, a le 30g. Ostalo ga lahko shranite v hladilnik za naslednjič, ko jih boste spet pripravljali.

Čokoladni truffel ljubezni z malino

Potrebujete: 
– 350g temne čokolade (vsaj 75%)
– 175g smetane za kuhanje
-30g malinovega džema

Postopek: 
Smetano segrejte na 85 stopinj Celzija. Svetujem vam, da pri tem uporabljate termometer, saj bo tako lažje.

Nato smetano prelijte čez zdrobljeno čokolado, ki jo imate v plastični posodi in s špatulo mešajte toliko časa, da nastane lepa zmes. Vmešajte tudi malinov džem in vse skupaj še enkrat premešajte. Čokoladno zmes prekrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik. Lahko za nekaj ur ali pa kar čez noč.
Ko se masa dovolj strdi, lahko oblikujete truffle. Za mero lahko uporabite čajno žličko ali pa jih oblikujete kar z rokami. Na koncu jih obvezno povaljajte še v kakavu v prahu.

Truffli

Mnjami!

Napisal/a
More from Katarina

Naredite sami: mavrične nogavice

Priznajte, da imate doma zagotovo še kakšen par belih nogavic. In čeprav...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja