Božanska malinova torta: Sladka malina – brez moke!

Božanska malinova torta

Med vikendom je bilo spet pestro. Mali je zbolel, zato nam ni ostalo drugega, kot da spet ustvarjamo v stanovanju. Tokrat sva bili z malo kuharico dobro razpoloženi in sva sestavili tole torto, ki smo jo pojedli v enem samem dnevu – pa nas ni bilo veliko. Imeli sva pol kilograma malin in mascarpone. Zato sva zavihali rokave in še preden sva polovico malin pojedli sproti, je nastala tale umetnina.

Biskvit
Za biskvit sva vzeli kar mandljevo osnovo, ker sem mnenja, da veliko bolj zdrava od klasične. Celoten recept najdete TUKAJ, sicer pa se glasi takole (tokrat sva eritrol zamenjali s sladkorjem):

Za biskvit potrebujemo:
– 4 jajca (beljake in rumenjake ločite)
– eno žlico deviškega olja Morgan z okusom limone
– 100g sladkorja
– 175g mandljeve moke
– 1 žličko pecilnega praška
– 1 žličko jabolčnega kisa
– ščepec sol

Postopek:
Penasto vmešajte rumenjake, ki jim dodate eno žlico vrele vode, 50 g sladkorja in žlico deviškega olja Morgan z okusom limone. V drugi posodi zmešajte mandljevo moko in pecilni prašek ter vmešajte v rumenjakovo kremo in premešajte.
V tretji posodi stepite sneg iz štirih beljakov in mu na koncu dodajte žlico kisa in ščep soli. Ko bo sneg narejen, mu dodajte preostali sladkor in še malce zmešajte. Nato beljake nežno vmešajte v jajčno-mandljevo kremo.
Pekač obložite s peki papirjem in nanj vlijte maso. Pecite približno 35 minut na 175 ° C.
Pazite pri peki, saj se mandljeva moka hitreje speče in če bo v pečici biskvit prehitro porjavel, ga pokrijte z aluminijevo folijo. Sama to naredim po približno 20 minutah.

Ko se biskvit dobro ohladi je čas za čokoladno kremo.

Čokoladna krema je sestavljena iz:
– 500 ml sladke smetane
– 1 žlica navadnega jogurta (čvrstega)
– 150 g temne čokolade
– 50 g bele čokolade
– En mali mascarpone (250g)

Postopek:
Polovico sladke smetane stepite skupaj z eno žlico navadnega jogurta. Brez skrbi, smetana se kljub dodanemu jogurtu super naredi. Nato segrejte preostanek smetane (250ml) in vanjo s špatulo vmešajte temno in belo čokolado, da se naredi tekoča zmes. Jaz sem čokolado malce stopila nad smetano.

Ko se čokolada malo ohladi, vanjo vmešajte še mascarpone in na koncu s špatulo počasi dodajajte stepeno smetano. Ko bo ta zmes narejena, jo lahko namažete čez biskvit.

Tretji del: malineeeee
Na vrhu torte so božanske maline. Jaz sem ji naredila v obliki preliva.

Preliv:
– 400 g svežih malin (vmes sva jih približno 100g že pojedli)
– 3 žlice sladkorja v prahu
– ena žlica limoninega soka
– polovico želatine v prahu (5g)

Postopek:
Najprej zmešate polovico želatine v prahu z dvema žlicama vode in počakate deset minut.
Maline skupaj s sladkorjem in polovico decilitra vode zavrite toliko, da se razpustijo. Lahko si malo pomagate tudi s paličnim mešalnikom, saj je škoda, da so na ognju dlje kot tri minute. Dodate jim limonin sok in odstavite. Vmes bo želatina že pripravljena in jo vmešajte v maline. Počakajte, da se preliv ohladi in ga dajte čez torto.

Zagotavljamo, da je božanska in vredna greha. Petnajst minut po tem, ko sem jo postavila na mizo, jo je skoraj zmanjkalo, zato samo ena slika za konec 🙂

Napisal/a
More from Katarina

Kaj morate (nujno) vzeti s seboj v porodnišnico?

Na spletu sem zadnje čase našla precej seznamov stvari, ki v porodnišnici...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja