40 evrov, ki jih z veseljem mečem skozi okno

Best Doctors

V zadnjem obdobju sem veliko prostega časa posvetila temu, da poiščem dobro zavarovanje za svojo družino. Glede na pretekle izkušnje, ki sem jih imela z zavarovalnicami, sem mislila, da tega ne bom nikoli več storila, pa vendar …

Ko imaš otroke začneš razmišljati drugače
Zgodbe, ki jih vidiš v medijih, te pretresejo. Situacije ti sežejo do srca in ne moreš si pomagati in prej ali slej se vprašaš: »Kaj pa, če bi se to zgodilo meni?«

Zato sem stvar vzela v svoje roke in nekaj noči prebedela pred računalnikom. Preden sem se dokončno odločila, pa sem za nasvet poklicala prijatelja, ki mu resnično zaupam. Ne nekoga, za katerega je sklepanje zavarovalniških polic služenje kruha, ampak enega tistih, katerega mnenje zame šteje. Vsi so govorili v prid eni zadevi: Best Doctors. V svetu obstaja že več kot dvajset let in sprva je bilo to zdravstveno zavarovanje višjega sloja, sedaj pa postaja dostopno tudi drugim. In to je bila storitev, ki me je dokončno prepričala. Vsebuje namreč točno to, kar sem si vedno želela: ČE kdaj pride do situacije, bo meni in moji družini nudena najboljša družinska pomoč svetovnih strokovnjakov. Ne želim si namreč na eni točki očitati, da v dani situaciji (za zdravje) nisem naredila dovolj in vsega. In to je bilo tisto, za kar sem vem, da moja družina potrebuje:

  • dobili bomo drugo mnenje;
  • naše izvide bodo pregledali neodvisni strokovnjaki, ki so najboljši na danem področju;
  • na podlagi izvidov in diagnoze nam bo nudena najboljša oskrba kjerkoli na svetu, saj zavarovanje pokriva do dveh milijonov evrov stroškov zdravljenja.

Vedno obstaja ampak
Vsa zavarovanja ga imajo in tudi to ga ima. Žal storitev Best Doctors pokriva samo določene bolezni, ne pa vseh. A zame je bil seznam teh, ki jih nudijo, dovolj, da vem, da ga moja družina MORA IMETI.

Strošek 40 evrov ni nič v primerjavi s stroškom, ki ga imaš, če se zgodi najhujši možni scenarij.

Bo družinski proračun to prenesel?
Zavarovanje moje družine za storitev Best Doctors znaša 40,88 evrov na mesec.Zame to ni bilo 40 evrov, ki bi jih dodatno porabila za naše želje in potrebe in s tem dodatno bremenila družinski proračun, ampak je bilo to tistih 40 evrov, ki me je končno prisililo, da sem pod drobnogled vzela vse naše stroške. Šla sem na drugo banko (izbrala sem Delavsko hranilnico) in privarčevala 11 evrov glede na prejšnjo opcijo. Zamenjala sem dobavitelja električne energije, kjer se je izkazalo, da bom privarčevala približno 6 evrov.

Televizijo prižgemo, ko res nimamo drugega dela. Zelo redko. Zato sem tudi tam znižala paket in privarčevala 4 evre. Ostalo mi je še 19 evrov, kjer sem si dejala, da se bom odpovedala devetim kavam na mesec in si bom za ta denar raje kupila dober lonček za kavo na poti.

Torej, je 40 evrov res tako veliko?
Če ti na koncu prav to lahko reši življenje, je strošek smešen.

Sicer pa je to tistih 40 evrov, za katere iz srca upam, da mi jih v življenju ne bo treba unovčiti in jih bom vsa leta samo ‘metala skozi okno’.

Ker bom to storila Z NAJVEČJIM VESELJEM!

 

Napisal/a
More from Katarina

Kulinarični London: IVY LONDON BRIDGE

Ko sva bila nazadnje sama v Londonu, nama je kulinarična tla spodnesla...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja