NORO DOBRI browniji po receptu Jamieja Oliverja

Čeprav nisem velika ljubiteljica receptov Jamieja Oliverja, saj sem mnenja, da uporablja občutno preveč smetane, sira in kruha, pa je tale sladica naravnost božanska. Vam rečem, božanska!! En kos zagotovo vsebuje pet tisoč kalorij, a ko se vam bo brownie topil v ustih, boste na to preprosto pozabili. Ker bo vredno:)

BROWNIE BY JAMIE OLIVER

Sestavine:
– 250g masla
– 200g dobre temne čokolade (vsaj 70%)
– 80g kakava v prahu
– 65g moke
– 1 žlička pecilnega praska
– 4 velika jajca
– 350g sladkorja
– vanilijev strok
– 150g suhih brusnic
– 150g blanširanih mandljev (po želji so lahko tudi lešniki)

Priprava:

Čokolado nad soparo stopimo z maslom in ščepom soli. Jajca  penasto stepemo s sladkorjem in dodamo vanilijeva semena. V jajca dodamo stopljeno čokolado z maslom ter dobro premešamo. V to zmes presejemo moko, pecilni prašek in kakav ter znova dobro premešamo. Dodamo se mandlje in brusnice in na koncu še enkrat premešamo.

Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem (pekač dimenzije 27 x 18 cm). Pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut. Toda pozor! Nič ni slabšega kot preveč pečeni browniji, zato je treba biti previden. Pri peki ves čas glejte, da bo na koncu imel skorjico, v sredini pa mora biti zmes še vedno rahlo tekoča. To lahko ocenimo tako, da po 20 minutah potresemo pekač. In če se browniji lepo zatresejo, so končani. BRAVO!

Lahko jih postrežete še tople. V tem primeru se zraven odlično poda vanilijev sladoled. V hladilniku bodo ostali nekaj dni, a sem prepričana, da ne več kot dva 🙂

Napisal/a
More from Katarina

Igrače: najljubših pet ta trenutek

Zanimanje za igrače se iz dneva v dan spreminja, pa vendar nekatere...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja