10 TOP sobic za male princeske

Zavidam vsem tistim, ki imate v hiši ali stanovanju dovolj prostora, da ima vaš otrok svojo sobo. To pomeni, da jo lahko okrasite in opremite glede na njegove (pa tudi vaše želje).

Pri nas je žal tako, da si bosta morala sobo še nekaj časa deliti, verjetno do prvega šolskega dne. Toda to ne pomeni, da si moje oči ne morejo spočiti ob pogledu na otroške sobice. Še posebej so me prepričale tiste za princeske. Zato sem na internetu poiskala 10 top sobic, ki so v znamenju SIVE in ROZA barve.

Ta kombinacija je zadnje čase še kako priljubljena in je skoraj prehitela skandinavski slog, kjer kraljujeta črna in bela.

Kaj sicer velja pri izbiri barv v otroški sobi?

Svetle pastelne barve so zelo primerne za otroško sobo, dovoljene pa so tudi po feng shuiju.  Za barvno opremo otroške sobe so priporočljivi svetli in jasni barvni odtenki, kot je marelična, roza, nežna zelena, svetlo modra in rumena.

Izbira barv je odvisna tudi od otroškega karakterja.

Če je otrok zelo živahen ali celo hiperaktiven, se dobro počuti med hladnejšimi in pomirjajočimi barvami iz zelenega in modrega barvnega spektra, otroci bolj umirjenega značaja pa prenašajo tudi bolj živahne barve, kot so oranžni in rdečkasti odtenki.

Kaj je trenutno še ‘in’?

Poleg barvnih odtenkov pa srečujem vse več staršev, ki posteljo obrnejo po feng shuiju. Tako sem ugotovila, da je priporočljivo, da otrok do najstniških let spi v smeri vzhod-zahod. To naj bi bilo najboljše za njegovo energetsko harmonijo.

In katere so moje najljubše sobice za male princeske?

Najdete jih spodaj in v galeriji.

Napisal/a
More from Katarina

NORO DOBRI browniji po receptu Jamieja Oliverja

Čeprav nisem velika ljubiteljica receptov Jamieja Oliverja, saj sem mnenja, da uporablja...
Preberite več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja